zaterdag 9 november 2013

Mens en samenleving: spreuken van Bond zonder Naam

Bond zonder Naam wil waarden opnieuw in het centrum van de maatschappij brengen. Dit vind ik goed. Nu draait het  te veel om geld en economie. Deze spreuken doen me nadenken over de maatschappij. 
Tegenwoordig is er veel sprake van stereotypering. Iemand van het buitenland is onmiddellijk slecht. Iemand die homo is, gedraagt zich als een meisje,... We moeten afstappen van deze vooroordelen, om zo op de juiste manier te kunnen handelen in de maatschappij. 


In de samenleving is bezit zeer belangrijk. Hoe meer je hebt, hoe populairder je bent en hoe meer aanvaard in de maatschappij. Dit is fout, we moeten leren dat wie je bent, belangrijker is dan wat je hebt.



In de samenleving worden mensen egoïstischer. Ze maken gebruik van anderen om zelf voordeel te hebben. Ook wordt er veel gepest op het werk, als iemand niet goed presteert is die persoon onmiddellijk een mislukkeling. We moeten solidair zijn. Ook moeten we meer complimenten geven aan elkaar. Zo maken we elkaar gelukkig in plaats dan altijd op het negatieve te kijken.

Mensen zien rijkdom soms onbewust als werk en geld. Hoe meer geld je hebt, hoe populairder je bent. Dit is niet belangrijk in het leven, het belangrijkste is dat je belang hecht aan echte waarden, zoals vriendschap, liefde,... Iedereen weet best wel dat dit de belangrijkste waarden zijn, ze worden vergeten doordat de maatschappij druk legt op presteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten