zaterdag 9 november 2013

Mens en samenleving: krantenkoppen over de multiculturele samenleving

bron: Het Nieuwsblad, 26/10/13



Inhoud artikel: het artikel gaat over discriminatie in België. In België worden de geïntegreerde allochtonen het vaakst gediscrimineerd. Vooral op het openbaar vervoer, op school, tijdens het solliciteren en op hun werkplek voelen de allochtonen zich gediscrimineerd. Marokkanen zijn de minst geliefde minderheidsgroep in ogen van de autochtone bevolking. Vroeger dachten we dat als de allochtonen bijbenen, als ze op de sociale ladder klimmen en zich met autochtone Vlamingen mengen, zal er geen discriminatie meer zijn, maar dit is dus verkeerd gedacht.

Ik vind dat autochtonen die zich aanpassen in de samenleving en niet blijven hangen in hun oorspronkelijke gemeenschap welkom zijn in ons land. Wel vind ik dat die personen hun geloof mogen behouden, maar wij bijvoorbeeld niet in elke gemeente een moskeeën moeten bouwen voor hen. Ik vind dat onze cultuur moet blijvend overheersen. Tegenwoordig leven we in een pluralistische maatschappij en dit maakt het niet altijd gemakkelijk, maar we moeten leren omgaan met elkaar en respect tonen voor elkaar. De stereotypering moet wegvallen, mensen van het sommige landen worden altijd gezien als 'criminelen', terwijl dit meestal niet zo is.



bron: Het Nieuwsblad,29/10/13



Inhoud artikel: Nergens in Europa worden mensen met buitenlandse roots zo sterk benadeeld op de jobmarkt als in België. In ons land was vorig jaar geen twee derde van de mensen buiten de EU actief op de arbeidsmarkt. Dit komt doordat er werk verdwijnt in sectoren waar migranten vaak werken. Ook is er nog altijd een blijvende discriminatie. Bij werkgevers blijft het vooroordeel dat mensen met buitenlandse roots minder goede arbeidskrachten zijn. Ook zijn de werkgevers zeer streng op de taal.

Ik vind dat we ons meer moeten leren aanpassen en niet meer mogen discrimineren. We moeten leren omgaan met mensen uit een ander land, want in de toekomst zal dit ook zo blijven. Ook moeten we mensen van het buitenland de kans geven om zich te bewijzen op werkvlak. We hebben te veel vooroordelen en door die mensen een kans te geven kunnen die vooroordelen wegvallen. Ik vind het wel belangrijk dat buitenlanders de taal van het land beheersen. Ik vind het goed dat buitenlanders wel de kans krijgen om zich aan te passen door gratis taalcursussen te volgen,ze moeten de kans krijgen om zich te integreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten